Nintendo Direct 13.2.2014: 3DS παντού, με λίγο X και Bayonetta 2

0

Τι συνέβη στο μεγαλύτερο σε διάρκεια Nintendo Direct που έγινε ποτέ;

Με την κλασική χειρονομία του Iwata Satoru ξεκίνησε και το χθεσινοβραδινό Nintendo Direct, το πρώτο για το 2014 με έμφαση σε τίτλους που αναμένονται εντός της άνοιξης. Αν και ο κανόνας δεν τηρήθηκε πολύ ευλαβικά στην περίπτωση των τίτλων του Wii U. Περιέργως το εν λόγω Nintendo Direct ήταν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα σε διάρκεια, αφού ολοκληρώθηκε σε 42 λεπτά περίπου. Βέβαια η κατάληξη αυτή είναι λιγότερο παράξενη από τη στιγμή που υπήρχε ένα μόνο stream και για τις τρεις μεγάλες αγορές, αντί για τρία ξεχωριστά που συνέβαινε συνήθως.

Όσοι θέλετε απλά να δείτε το Nintendo Direct ολόκληρο, απλά πατήστε play στο video που ακολουθεί. Διαφορετικά προχωρήστε παρακάτω για όλες τις ουσιαστικές πληροφορίες.

Όλες οι πληροφορίες ακολουθούν λοιπόν, ανά σύστημα, για τη δική σας ευκολία.

3DS

Etrian Odyssey Untold: The Millenium Girl

Ο τίτλος έχει τελική ημερομηνία κυκλοφορίας για την Ευρώπη, η οποία δεν είναι άλλη από τη 2α Μαΐου. Στις 18 Απριλίου όμως θα διατεθεί και demo, για να παίρνουν οι κονσόλες μπροστά.

Kirby Triple Deluxe

Η παρουσίαση στάθηκε στο βάθος του τίτλου, ειδικά για εκείνους που θέλουν να βρίσκουν τα πάντα σε ένα επίπεδο, αλλά και στο πόσο ευέλικτες είναι οι δυνάμεις που αποκτά ο Kirby. Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκαν οι ιδιότητες του ιαπωνικού σκαθαριού, αφού με το “κέρατό” του ο Kirby μπορεί να αρπάξει, να ρίξει αντικείμενα και να αντιμετωπίσει εχθρούς. Ο τίτλος κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 16 Μαΐου.

Mario Golf: World Tour

Το Mario Golf: World Tour κυκλοφορεί στις 2 Μαΐου στην Ευρώπη, ενώ η παρουσίαση εστίασε στο Castle Club Mode και στη δυνατότητα των παικτών να επηρεάσουν τις επιδόσεις του Mii του, τροποποιώντας ρούχα και εξοπλισμό.

Monster Hunter 4 Ultimate

Επιβεβαιώθηκε η δυτική κυκλοφορία του Monster Hunter 4 Ultimate, η οποία αργεί όμως ακόμη, αφού αναμένεται στις αρχές του 2015.

Nintendo Pocket Football Club

Ο τίτλος της Nintendo είναι ουσιαστικά football club sim, κάτι σαν ιαπωνική, “νιντεντική” παραλλαγή του Football Manager για το 3DS. Θα κυκλοφορήσει μέσω eShop στις 17 Απριλίου.

Pokémon Battle Trozei (Pokémon Link: Battle)

Μη σας μπερδεύει ο διπλός τίτλος. Ο πρώτος είναι εκείνος που θα χρησιμοποιηθεί στην Αμερική ενώ ο δεύτερος μένει για την ευρωπαϊκή αγορά. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για puzzle game που θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου στο eShop της Αμερικής. Για την Ευρώπη δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι πως θα περιλαμβάνονται όλα τα Pokémon που έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέχρι σήμερα ενώ θα υποστηρίζει και co-op με έως και 4 παίκτες.

Rusty’s Real Deal Baseball

Το Rusty’s Real Deal Baseball (έμφαση στο Deal όπως θα καταλάβετε σε λίγο) είναι ο πιο περίεργος που ανακοίνωσε η Nintendo στην παρουσίαση. Έγινε μεν λόγος για την προσοχή που έχει δοθεί στα χτυπήματα με το ρόπαλο και την ευχάριστη αίσθηση που δίνει στον παίκτη ένα επιτυχημένο χτύπημα αλλά το παράξενο βρίσκεται αλλού. Ο τίτλος θα διατίθεται δωρεάν και οι παίκτες θα μπορούν να προσθέσουν περιεχόμενο που θα διατίθεται επί πληρωμή. Μόνο που ο παίκτης θα μπορεί να…παζαρεύει τις τιμές με τον shopkeeper του παιχνιδιού, κάτι που δεν έχουμε…ακούσει ξανά. Ο τίτλος θα διατεθεί εντός Απριλίου.

Steel Diver: Sub Wars

Το νέο Steel Diver κυκλοφορεί από…σήμερα κιόλας, μέσω eShop. Θα διατεθεί σε δωρεάν αλλά και επί πληρωμή έκδοση και έχει στόχο να αποτελέσει, τρόπον τινά, εγκεφαλικό first person shooter. Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει το multiplayer, ενώ η επί πληρωμή έχει και single player campaign.

Weapon Shop de Omasse

Το Weapon Shop de Omasse είναι ο μόνος τίτλος της συλλογής Guild01 που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη Δύση. Οι τίτλοι των συλλογών Guild κυκλοφορούν όλοι μαζί στην Ιαπωνία αλλά ξεχωριστά στις δυτικές αγορές και το Weapon Shop de Omasse είχε…ξεφύγει. Αυτό αλλάζει για τον τίτλο που χαρακτηρίζεται ως rhythm action shop management sim (κάτι άλλο;). Ουσιαστικά ο παίκτης λειτουργεί κατάστημα με οπλισμό για άλλους ήρωες. Είναι δηλαδή στην ευχάριστη θέση να λέει “What are you buyin’?”. Kυκλοφορεί στις 20 Φεβρουαρίου ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι του Guild01 (Liberation maiden, Aero Porter, Crimson Shroud), για την περίσταση, θα πωλούνται προς 3 ευρώ μέχρι και την 23 Φεβρουαρίου.

Yoshi’s New Island

Το Yoshi’s New Island κυκλοφορεί στις 14 Μαρτίου. Στην παρουσίαση είδαμε τεράστια αυγά να διαλύουν…ολόκληρα επίπεδα, τον Yoshi να βγάζει φτερά και άλλα, στην προσπάθεια του συμπαθούς δεινοσαύρου να διατηρήσει ασφαλή τον Baby Mario.

Ace Attorney

Ανακοινώθηκε ότι ο δημιουργός του Ace Attorney ετοιμάζει ήδη τον επόμενο τίτλο της σειράς. Ονομασία και λοιπά στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Λέγεται όμως ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από την κλασική πλέον συνταγή.

Yoshi 3DS XL

Η Ευρώπη θα λάβει και Yoshi 3DS XL παράλληλα με την κυκλοφορία του Yoshi’s New Island.

3DS & Wii U

Super Smash Bros.

Ο μοναδικός τίτλος που μπορεί να χαρακτηριστεί ουσιαστικά κοινός για 3DS και Wii U είναι, φυσικά, το Super Smash Bros. Αναφέρθηκε ότι προστίθεται ως χαρακτήρας ο Little Mac του Punch-Out!! και κατά τα άλλα προέκυψε το ακόλουθο νέο trailer.

Wii U

Bayonetta 2

Η παρουσίαση έφερε και νέο trailer για το Bayonetta 2 της Platinum Games. Πέραν βέβαια του ότι κυκλοφορεί καλοκαίρι στην Ιαπωνία και “αργότερα εντός του 2014” σε Αμερική και Ευρώπη, άλλη πληροφορία δεν προέκυψε.

Child Of Light

Ειδική αναφορά, με νέο video, έγινε στο Child Of Light της Ubisoft το οποίο και κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 30 Απριλίου.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Δεν ειπώθηκαν πολλά για το Donkey Kong Country: Tropical Freeze που κυκλοφορεί άλλωστε την ερχόμενη εβδομάδα. Το έχουμε ήδη στα χέρια μας και κάνουμε…υπομονή για τη λήξη του εμπάργκο.

Mario Kart 8

Εκτός από νέο trailer, το Mario Kart 8 έχει και συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορία πλέον. Έρχεται στην Ευρώπη στις 30 Μαΐου.

NES Remix 2

Γρήγορα-γρήγορα έρχεται το NES Remix 2 με αναφορές σε περισσότερους κλασικούς τίτλους (Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Metroid, Kid Icarus, Dr. Mario, Punch-Out!!, and Wario’s Woods) αλλά και το Super Luigi Bros. Πρόκειται για το Super Mario Bros., ολόκληρο, με πρωταγωνιστή τον Luigi, ο οποίος πρέπει να περάσει τα επίπεδα από την ανάποδη, δηλαδή από τα δεξιά προς τα αριστερά.

X

Μέσα σε όλα χώρεσε και αναφορά στο X της Monolith Soft, αλλά και δείγμα gameplay. Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται πως το X θα είναι ακόμη πιο προσεγμένο από το Xenoblade Chronicles. Με το τελευταίο να είναι ένα από τα καλύτερα JRPG όλων των εποχών, δεν ξέρουμε πως ακριβώς γίνεται αυτό που λέει η MonolithSoft. Αλλά για καλό είναι, οπότε δεν παραπονιόμαστε.

Game Boy Advance @ Wii U Virtual Console

Τέλος, τον ερχόμενο Απρίλιο ξεκινά η διάθεση τίτλων Game Boy Advance μέσω Virtual Console στο Wii U.

Οι τίτλοι που έχουν επιβεβαιωθεί για την Ιαπωνία είναι οι ακόλουθοι:

April 3

  • Advance Wars 1+2
  • F-Zero
  • Golden Sun
  • Kirby and the Amazing Mirror
  • Super Mario Advance 2: Super Mario World
  • Wario Ware, Inc. Mega Microgame$

April 30

  • Mario & Luigi: Superstar Saga
  • Mario Tennis Advance
  • Metroid Fusion
  • Kirby: Nightmare in Dreamland
  • The Legend of Zelda: The Minish Cap
  • Wario Land Advance

Και μόνο από άποψη χρόνου που αφιερώθηκε σε κάθε σύστημα φαίνεται από που θα βγαίνει χρήμα για την Nintendo. Όχι πως ήταν και κρυφό πια.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions