Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition- Review

0

Φουλ έξτρα με όλα τα κομφόρ

Το Injustice: Gods Among Us δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο στην αγορά και το διαδέχεται το Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition. Από αυτό και μόνο μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ο χαρακτηρισμός “Ultimate” θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί από τη λέξη “Complete”.

Την πρώτη φορά οι εντυπώσεις που άφησε το Injustice ήταν καλές οπότε οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως εκείνοι που δεν αγόρασαν την πρώτη έκδοση, καλό είναι να διαβάσουν το σχετικό review. Οι υπόλοιποι θα αναρωτιούνται τι υποτίθεται πως κάνει τη νέα αυτή έκδοση διαφορετική. Ως προς αυτό τα πράγματα είναι πολύ απλά αφού η μόνη διαφορά στην ουσία είναι η συμπερίληψη όλου του μέχρι τώρα περιεχομένου από DLC. Αυτό από μόνο του κοστίζει όσο και ο αρχικός τίτλος, οπότε, αν το αποφύγατε στην αρχή αλλά εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει, μπορεί και να μην πάρετε προσωπικά την τιμή του Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition. Εδώ θα βρείτε 6 επιπλέον χαρακτήρες (5 της DC και τον Scorpion του Mortal Kombat), 60 νέα S.T.A.R. Labs missions (τα οποία προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα 240 ολοκληρώνοντας έτσι το ανάλογο του Challenge Tower από το πιο πρόσφατο Mortal Kombat) και 100 περίπου ακόμη skins. Με εξαίρεση ένα μόνο skin που είναι αποκλειστικό στην έκδοση του PlayStation 4, όλα τα υπόλοιπα διατίθενται κανονικά ως DLC για την πρωτότυπη έκδοση. Με λίγα λόγια, ως προς το περιεχόμενο τουλάχιστον, η νέα έκδοση θα μπορούσε να αποφευχθεί και τελικά να υποκατασταθεί με αλλαγές στην τιμολόγηση και τη διάθεση του περιεχομένου.

Φυσικά η εξαίρεση σε αυτή τη σκέψη είναι η έκδοση για το PlayStation 4. Εδώ ισχύουν όλα τα παραπάνω με τη διαφορά ότι συνοδεύονται από εμφανείς μα χλιαρές βελτιώσεις που, αν μη τι άλλο, δείχνουν την ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώθηκε η όλη προσπάθεια. Την έκδοση αυτή ανέλαβε διαφορετικό studio από τη NetherRealm και τα αποτελέσματα δεν είναι άσχημα. Με περισσότερη ισχύ στη διάθεση του developer διατηρούνται τα 60fps και η ανάλυση ανεβαίνει σε 1080p. Η διαφορά είναι αισθητή αλλά όχι τόσο ενδιαφέρουσα. Σαφώς και όλα τα μοντέλα και τα επίπεδα είναι πιο λεπτομερή και ξεκάθαρα, αλλά μη φανταστείτε ότι έγινε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.

2 ακόμη στοιχεία χρίζουν τυπικής αναφοράς. Στην έκδοση του PS4 μπορεί, προαιρετικά, να χρησιμοποιηθεί το trackpad του DualShock 4 στα διαθέσιμα mini games, ενώ εννοείται ότι υποστηρίζεται και Remote Play για το PS Vita. Λειτουργεί πολύ καλά μάλιστα έστω και αν ο χειρισμός, κυρίως λόγω μοχλών και σταυρού, είναι κάπως χειρότερος. Αλλά φανταζόμαστε ότι περιμένατε κάτι τέτοιο όσοι έχετε πιάσει στα χέρια σας τη φορητή κονσόλα της Sony.

Ακόμη κι έτσι η αγορά του Injustce: Gods Among Us Ultimate Edition, ακόμη και στην περίπτωση του PS4, δεν είναι επιτακτική για όποιον επένδυσε την πρώτη φορά. Η Ultimate Edition δεν φτάνει καν στο Wii U, ενώ είναι η μοναδική έκδοση του τίτλου σε PC, PS Vita και PS4, οπότε φανταζόμαστε ότι η Warner Bros. ποντάρει στους ανάλογους χρήστες. Οι υπόλοιποι μάλλον θα ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό. Εκτός πια αν η θλίψη νέων κατόχων PS4 για την αναβολή του Watch Dogs πρέπει να εκτονωθεί μέσα από πολύ, υπερηρωικό ξύλο. Τουλάχιστον ο πυρήνας του Injustice εξακολουθεί να είναι ξεχωριστός και αρκετά ποιοτικός.

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions