Angry Birds Star Wars II – Review

0

II όπως Β’ τριλογία. Ή Β’ διαλογής.

Θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι το Angry Birds Star Wars II είναι αδιάφορο. Θα ήταν και πάλι ψέμα όμως το να ισχυριστεί κάποιος άλλος πως είναι ανάλογα προσεγμένος με τα προηγούμενα βήματα της Rovio.

Αν όμως θέλετε να έχετε τουλάχιστον ένα θετικό κατά νου, αυτό είναι πως, παρά την ύπαρξη In-App Purchases, κάθε άλλο παρά ορκισμένο να σας αδειάσει τις τσέπες είναι το Angry Birds Star Wars II. Δείχνει πολύ πιο απασχολημένο στο να κάνει τον Jar Jar Bings να ξεχωρίσει (θετικά) από όλους τους υπόλοιπους. Είναι λογικό άλλωστε από τη στιγμή που, ενώ βρίσκεται στον αέρα, μπορεί να πιαστεί με τη γλώσσα του σε σημεία και να αλλάξει την πορεία του σαν να χρησιμοποιούσε γάντζο.

Το θετικό είναι πως ο τίτλος περιλαμβάνει την ποικιλία που έχετε συνηθίσει. Υπάρχουν τυπικά επίπεδα, υποβρύχια, επίπεδα στο διάστημα, τα οποία λειτουργούν ως ανθολόγια μηχανισμών από άλλες εξορμήσεις των αιωνίως τσαντισμένων πτηνών, με ό,τι και αν έμοιαζαν κάθε φορά. Ωστόσο φαίνεται να άλλαξαν οι προτεραιότητες της Rovio αυτή τη φορά, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το κοινό της. Στην πράξη μείωσε το επίπεδο δυσκολίας κάνοντας την όλη εμπειρία πιο εύκολη, πιο χαλαρή, πιο γρήγορη. Δεν φταίει το γεγονός ότι ο παίκτης μπορεί να δαπανήσει εικονικό χρήμα (ή και πραγματικό αν και δύσκολα να του τελειώσει το “ψεύτικο”) για να αλλάξει τα διαθέσιμα πτηνά με εκείνα που τον βολεύουν περισσότερο. Αυτό από μόνο του απλά ανοίγει το δρόμο για περισσότερες δυνατές προσεγγίσεις (το Force lightning του Emperor που διαπερνά τα μεταλλικά τούβλα για παράδειγμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δημιουργικό εργαλείο) άρα η ευθύνη βαρύνει περισσότερο το level design. Είναι ευχάριστο αλλά όχι όσο βαθύ και προκλητικό παρουσιάζεται τόσο στο πρώτο Angry Birds Star Wars όσο και σε άλλους τίτλους της σειράς.

Ισχύει πάντως ότι ο Jar Jar Bings είναι πραγματικά χρήσιμος, σε αντίθεση με την εντύπωση που άφησε στη μεγάλη οθόνη. Όπως προκύπτει και μόνο από το γεγονός ότι υφίσταται στο Angry Birds Star Wars II, ο τίτλος αφήνει την παλιά τριλογία και ασχολείται με τη νεότερη. Για την ακρίβεια, αυτήν την περίοδο, επικεντρώνεται στο The Phantom Menace με επίπεδα των υπόλοιπων ταινιών να ακολουθούν αργότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό αφού η Rovio δεν λέει να σταματήσει τις προσθήκες επιπέδων σε κανέναν τίτλο Angry Birds που έχει διαθέσει μέχρι τώρα. Θα μπλέξετε με τον Jango Fett, με pod racing και τον Darth Maul, χωρίς να λείπει ο νεαρός Obi-wan ή ο Qui-Gon Jin.

Αυτή τη φορά όμως υπάρχει και η…pork side. Αν η ιδέα πως ο έλεγχος των Sith Pigs σας κάνει να αναρωτιέστε τι νέες προκλήσεις και μηχανισμούς θα συναντήσετε, καλό είναι να ετοιμαστείτε για απογοήτευση. Κατ’ ουσίαν, δεν αλλάζει τίποτα. Εκτοξεύετε γουρούνια αντί για πτηνά και στοχεύετε πτηνά αντί για γουρούνια. Προφανώς και αυτό δεν δημιουργεί κάποιος πρόβλημα αλλά είναι δύσκολο να το γευτεί κανείς και να μη του μείνει η επίγευση της χαμένης ευκαιρίας.]

Είναι άγνωστο το τι έχει κατά νου η Rovio για τα updates του Angry Birds Star Wars II και τις όποιες ενδεχόμενες προσθήκες, αλλά είναι σαφές το τι σκεφτόταν στην περίπτωση των Telepods. Κλασικά υπάρχει η επί πληρωμή εξασφάλιση πολλαπλών, έως και απείρων, χρήσεων των πτηνών που σας εξυπηρετούν περισσότερο. Δύσκολα θα καταφύγετε σε κάτι τέτοιο αλλά, έστω για το θεαθήναι, θα ήταν προτιμότερο να μην υφίσταται καν η επιλογή για χρέωση ύψους 90 ευρώ. Είναι κακό ως μήνυμα και καλό είναι να μην υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να χρεωθεί κανείς άθελά του ή να “χαντακωθεί” από απλή παιδική άγνοια.

Τα Telepods από την άλλη είναι κανονικό merchandise. Φιγούρες που μπορεί να αγοράσει κάποιος (διατίθενται ακόμη και χαρακτήρες από την άλλη τριλογία που δεν θα βρείτε αλλιώς), να τα στήσει μπροστά στην κάμερα της συσκευής του και να προσθέσει τελικά τον αντίστοιχο χαρακτήρα στο roster. Είναι ένα πείραμα για…ακόμη περισσότερο merchandise.

Αν αφήσουμε στην άκρη τη σύνδεση με το Star Wars, τα πλάνα για πώληση επιπλέον merchandise και τα λοιπά συμπληρωματικά στοιχεία, μένει πως το Angry Birds Star Wars II είναι πιο ήπιο από όσο το περιμέναμε. Δεν έχει και νόημα διότι, αν η πρόκληση των επιπέδων σε προηγούμενους τίτλους ήταν αποτρεπτικός παράγοντας, δεν θα είχε προηγηθεί ο μέχρι τώρα πάταγος που δεν καταλαβαίνει ούτε από ηλικίες, ούτε από φύλλα, ούτε από αντανακλαστικά και λοιπές ικανότητες.

Όσο για το pork side of the Force…η Miss Piggy θα τα πήγαινα καλύτερα.

6

About Author

Όταν δεν πίνει καφέ, πίνει καφέ. Γράφει για games από το 2003, συναντά, για κάποιο άγνωστο λόγο, τα πιο περίεργα bugs και όποτε δεν βρίσκει καφέ, λειτουργεί ως αρχισυντάκτης. Ύστερα από κάθε μακροβούτι σε gadgets, games και βιβλία ιστορίας, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα και να κάνει διορθώσεις. Τότε είναι και πιο επικίνδυνος. Αρθρογραφία του έχει εμφανιστεί σε GamePro, Computer Games Magazine, RAM, bit, Digipedia κ.α. Μετέφρασε βιβλίο για το Tai Chi. Don't ask.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions