Συνέντευξη: Call Of Duty: Ghosts (GC 2013)

0

Μιλάμε με τον Eric Biessman για το Call Of Duty: Ghosts

Φέτος στην Κολωνία είχαμε και την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Infinity Ward για το Call Of Duty: Ghosts. Δυστυχώς, από το δωμάτιο της συνέντευξης έλειπε ο άνθρωπος υπεύθυνος για τις πιο γενικές ερωτήσεις που είχαμε, που αφορούσαν το σενάριο και την πλοκή του τίτλου αλλά μαζί μας είχαμε τον Eric Biessman, senior creative director της Raven Software (υπεύθυνη κατά κύριο λόγο για το multiplayer του Call Of Duty: Ghosts). Δεν χάσαμε λοιπόν ευκαιρία να τον κατακλύσουμε με μερικές ερωτήσεις μέχρι να τελειώσει ο χρόνος της συνέντευξης.

Authority: Λοιπόν, το τελευταίο Call Of Duty (Black Ops II), ήταν ένα πολύ δυνατό –από κάθε άποψη- πακέτο. Ουσιωδώς ήταν τρία παιχνίδια σε ένα. Πως θα καταφέρετε να προσφέρετε κάτι αντίστοιχο στον κόσμο; Δεν είναι κάπως αγχωτική –αν και αναμενόμενη- αυτή η σύγκριση μεταξύ των δύο studios του franchise;

Eric Biessman: Ξέρεις, κάθε χρόνο που φτιάχνουμε τους τίτλους της σειράς υπάρχει αυτό το άγχος, του τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να προσφέρουμε στους παίκτες μας. Θέλουμε να κάνουμε ένα συνολικά καλύτερο τίτλο και προφανώς δεν θέλουμε να προσθέσουμε πράγματα τα οποία απλά θα βρίσκονται στο πακέτο. Ένα από τα σημαντικά αυτά στοιχεία είναι φυσικά το campaign. Με το Call Of Duty: Ghosts το καλό είναι πως μιλάμε για έναν νέο κόσμο με νέους χαρακτήρες και οι παίκτες θα γνωρίσουν πολλά νέα πράγματα.

[Στη σειρά Black Ops] έχουν τον «τρίτο πυλώνα» τους που δεν είναι άλλος από το co-op, Zombies Mode ενώ εμείς έχουμε το Squads Mode. Το Squads σε αφήνει να παίζεις solo, co-op ή και ανταγωνιστικά με άλλους αναλόγως τι επιθυμείς. Και υπάρχει φυσικά και το Safeguard Mode, ένα co-op mode όπου μέχρι 4 παίκτες αντιμετωπίζουν κύματα εχθρών, κάτι που κρατήσαμε από το Modern Warfare 3. Και τέλος υπάρχει φυσικά και το παραδοσιακό multiplayer, που προσφέρει 14 νέους χάρτες, περισσότερα από 30 όπλα, πάνω από 20 killstreaks και το νέο σύστημα customization.

Authority: Αυτή ήταν η επόμενη μας ερώτηση. Συνεπώς δεν σβήσατε εντελώς το Survival Mode του Modern Warfare έναντι του Squads Mode. Πως το έχετε εμπλουτίσει όμως;

Eric Biessman: Δεν μπορούμε να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες ακόμα για το συγκεκριμένο mode αλλά παραμένει ένα mode βασισμένο σε κύματα εχθρών, για εσάς και τους φίλους σας, ενώ είναι σίγουρα αρκετά διαφορετικό από αυτό που είδατε στο Modern Warfare 3.

Authority: Προφανώς και οι σειρά Call Of Duty βρίσκεται στην απόλυτη κορυφή όσον αφορά της πωλήσεις της, ωστόσο, ο κόσμος αρχίζει να δείχνει κάποια δείγματα κόπωσης από το franchise. Ποια πιστεύετε πως είναι η ειδοποιός διαφορά της multiplayer εμπειρίας μεταξύ του Ghosts και του Black Ops ΙΙ; Τι είναι αυτό που κάνετε, το οποίο ενδεχομένως να δικαιολογήσει την αγορά του Call Of Duty: Ghosts σε κάποιον παίκτη που μπορεί κάλλιστα να παίζει ακόμα το Call Of Duty: Black Ops II ή και το Call Of Duty: Modern Warfare 3;

Eric Biessman: Πιστεύω πως στον πυρήνα τους, όλοι οι τίτλοι του franchise, αφορούν αυτήν την γρήγορη δράση, τον στιβαρό χειρισμό, τα 60 fps και αυτά είναι πιστεύω τα βασικά στοιχεία που οφείλουμε να διατηρήσουμε και έχουμε διατηρήσει σε βάθος χρόνου. Αυτή είναι η βάση. Η δική μας διαφορά ποια είναι; Έχεις ασχοληθεί φαντάζομαι με το Call Of Duty: Black Ops II και το σύστημα “pick 10” με το οποίο ο παίκτης καθορίζει το loadout του στην μάχη. Στον κόσμο άρεσε πολύ το “pick 10”. Τους έδωσε την ευκαιρία να παραμετροποιήσουν με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους τον εξοπλισμό τους και να τον φέρουν στα μέτρα του playstyle τους.

Το είδαμε αυτό το σύστημα και μας άρεσε πολύ είναι η αλήθεια. Θέλαμε όμως να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουμε ένα βαθύτερο δέσιμο ανάμεσα στον παίκτη και τον χαρακτήρα του και αυτό ξεκινά με την εμφάνιση του χαρακτήρα και το εκτενέστατο σύστημα παραμετροποίησης του. Υπάρχουν περίπου 20.000 διαφορετικοί συνδυασμοί που μπορεί να κάνει ο παίκτης στην εξωτερική του εμφάνιση και φυσικά προσθέσαμε και τους γυναικείους χαρακτήρες στο multiplayer.

Αναφορικά με το gameplay, στο Call Of Duty: Black Ops II οι παίκτες λάτρεψαν αυτήν την παραμετροποίηση και η Treyarch την εξέτεινε και προς τα perks. Εμείς το πηγαίνουμε ακόμα παραπέρα και ενισχύουμε κάθε είδους playstyle ακόμα περισσότερο. Ακόμα και αν ο παίκτης θέλει να τρέχει σε όλο το level μόνο με το μαχαίρι του και να επιλέξει μια απολύτως stealth προσέγγιση, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει για παράδειγμα perk, που δεν εμφανίζει στους συμπαίκτες το χώρο που πέθανε ένα μέλος της ομάδας τους, πράγμα που βοηθά πολύ εκείνον που θα επιλέξει να είναι πιο προσεκτικός και μεθοδικός στις κινήσεις του. Αυτή πιστεύω είναι η διαφορά του Call Of Duty: Ghosts έναντι του Call Of Duty: Black Ops II, το γεγονός πως προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στον παίκτη.

Authority: Θα μπορούσατε να πείτε πως υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές από την Activision όσον αφορά την ανάπτυξη των δύο σκελών του franchise;

Eric Biessman: Δεν νομίζω πως υπήρχε ποτέ κάποια «ντιρεκτίβα» από την Activision. Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι το να κάνουμε καλύτερο τον εκάστοτε τίτλο. Και σίγουρα πολλές πληροφορίες διακινούνται μεταξύ των studio. Ο στόχος είναι να πετύχουν όλοι και όλοι προς αυτό στοχεύουμε και προς αυτό συνεργαζόμαστε.

Authority: Βλέποντας πως η σειρά έχει χτίσει ένα πολύ παθιασμένο κοινό, ενίοτε ίσως πολύ περισσότερο από όσο πρέπει, πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε στο μέλλον φαινόμενα παρόμοια με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε ο David Vonderhaar; Πως σχεδιάζετε να ενισχύεστε την υποδομή μιας υγιούς κοινότητας;

Eris Biessman: Η αλήθεια είναι πως θέλουμε να εστιάσουμε στους ανθρώπους που αγαπούν τους τίτλους μας και το κάνουν με θετικό και υγιή τρόπο. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ξεφεύγουν. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε πιστοί στην πρώτη κατηγορία. Ξέρω πως ενδεχομένως δεν απαντώ στην ερώτησή σου αλλά σε αυτό έχουμε καταλήξει.

Τώρα όσον αφορά την υποδομή, θεωρώ πως οι παραδοσιακοί μηχανισμοί υφίστανται (reports, moderators κλπ), για περαιτέρω ανάπτυξή τους δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο και η αλήθεια είναι πως σαν σκέλος απασχολεί περισσότερο τον επιχειρηματικό κλάδο της Infinity Ward άρα δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε πράγματα που δεν γνωρίζω απόλυτα.

Authority: Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν, για την συνέντευξη και καλό κουράγιο.

Eric Biessman: Εμείς σας ευχαριστούμε και καλό υπόλοιπο της έκθεσης.

About Author

Κάνοντας τη ζωή σας δύσκολη από το 1990. Με υπευθυνότητα, ειρωνεία και κυνισμό. Κάνω πολλά. Κυρίως γράφω. Για games και κινηματογράφο κατά προτίμηση.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions