Pokémon X & Y – Gamescom 2013 Hands On Preview

0

Mounts, Mega Evolutions και η νέα μορφή του MewTwo. Κάτι άλλο;

Μετά την Bayonetta για την οποία έχετε -υποθέτουμε- ήδη διαβάσει, ήρθε η σειρά των Pokemon X & Y στο booth της Nintendo στην Κολωνία. Μιλάμε για μία ιστορική πλέον σειρά που πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τρόπος να ανακοπεί το momentum της. Μία σειρά που παρόλη τη σωρεία κυκλοφοριών, διατηρείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στις τάξεις των θαυμαστών της και φέτος μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Τουλάχιστον από όσο είδαμε.

Το demo που είχαμε την ευκαιρία να δούμε εμείς, παρουσίαζε τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Το πατροπαράδοτο, σχεδόν τελετουργικό σημείο, στο οποίο παίρνει το πρώτο του Pokémon ο ήρωας αλλά δοκιμάζει και άλλα με τη βοήθεια του καθηγητή Sycamore.

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς παίζοντας το Pokemon Χ ή Y, είναι η διαφορετική κάμερα. Ναι μεν είναι ακόμα top-down αλλά την τιμητική τους έχουν τα παναρίσματα που προσφέρουν λήψεις από χαμηλότερο επίπεδο, οι οποίες αναδεικνύουν τα αξιοθέατα του χώρου και προσφέρουν βάθος στο περιβάλλον. Επί προκειμένω, βλέπαμε το γυάλινο οικοδόμημα που στέγαζε το εργαστήριο του καθηγητή Sycamore και το συντριβάνι στην είσοδό του. Μιλάμε δε, για ένα πλήρως 3D περιβάλλον που δεν παίζει απλά με την προοπτική ή ποικίλα τέτοια τρικ.

Και εκτός των άλλων, το 3D τερτίπι περνά πλέον και στην μάχη. Όχι πως δεν υφίστατο στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς, αλλά πλέον στο 3DS τα πράγματα είναι αρκετά βελτιωμένα. Και αυτό δεν αργήσαμε να το καταλάβουμε. Το δεύτερο μας βήμα στην Υ έκδοση, έγινε σε αυτό το ευχή-και-κατάρα γρασίδι των εκπαιδευτών Pokémon. Πρώτος αντίπαλος του δικού μας Fennekin (τύπου φωτιάς) ήταν ένα Pikachu. Τόσο τα animation των ιδίων των Pokemon, όσο και τα εφέ των επιθέσεων τους ήταν αρκετά αναβαθμισμένα και ενδεικτικά των ικανοτήτων του φορητού συστήματος της Nintendo. Αυτό δηλαδή που περιμένουν οι fans εδώ και χρόνια. Η διαχείριση δε, των επιθέσεων και του inventory κατά τη διάρκεια της μάχης γινόταν αναμενόμενα μέσω της οθόνης αφής. Δηλαδή καμία έκπληξη. Και γενικά, πέραν ελαχίστων, μην περιμένετε εκπλήξεις από τα νέα Pokémon.

Για ποιο λόγο άλλωστε να μπει στον κόπο η Game Freak να πειράξει μία τόσο πετυχημένη συνταγή πέραν του να βελτιώσει τα επιμέρους της στοιχεία; Εκτός αυτών, πετά και κάποιες μικρές καραμέλες και κάνει τη δουλειά της αξιοπρεπώς. Μία από αυτές τις μικρές καραμέλες, αυτήν τη φορά είναι τα mounts. Για χάρη του demo, λίγα μέτρα πριν φτάσουμε στο εργαστήριο του καθηγητή Sycamore, βρέθηκε στο δρόμο μας ένα τραγοειδές πλάσμα το οποίο με ένα κουμπί, ο ήρωας το καβαλά και μπορεί να περιδιαβαίνει έτσι τα levels. Το εν λόγω πλάσμα, αφού ρωτήσαμε την υπεύθυνη της Nintendo, επιβεβαιώσαμε πως είναι Pokemon, ονόματι Gogoat (οποία έκπληξις) αλλά δεν καταφέραμε να μάθουμε περισσότερα για το πως θα λειτουργούν τα mounts στις νέες εκδόσεις. Το συγκεκριμένο πάντως, απλά βρισκόταν στον δρόμο μας και το καβαλήσαμε.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, φτάσαμε στον καθηγητή που μας προετοίμασε για την έτερη καραμελίτσα των νέων εκδόσεων της σειράς. Αυτή δεν είναι άλλη από τα Mega Evolutions. Πριν δε, εμπλακούμε σε μία ευγενή μάχη μαζί του, μας πρόσφερε τον MewTwo, με σκοπό να δοκιμάσουμε ακριβώς τις ιδιαίτερες, νέες δυνάμεις του.

Οι Mega Evolutions λοιπόν, είναι ένα ακόμα, επίπεδο εξέλιξης για ορισμένα μόνο Pokémon. Το ποια είναι αυτά αποτελεί μέρος της ιστορίας του παιχνιδιού και οι άνθρωποι της Nintendo δεν μπορούσαν να μας πουν περισσότερα επί τούτου. Το σίγουρο είναι πως ο MewTwo είναι ένα από αυτά. Και για του λόγου το αληθές, με το που ξεκίνησε η μάχη και τον επιλέξαμε, έλαβε χώρα και η εξέλιξή του. Εντός της μάχης. Κάπως έτσι καταφέραμε να εξολοθρεύσουμε συνοπτικά ό,τι Pokemon είχε να μας εναντιώσει ο καθηγητής Sycamore, μεταξύ άλλων και ένα Dragonite. Χωρίς να μπορούν να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις Mega Evolutions, όπως τις ακριβείς αλλαγές στα στατιστικά των Pokémon (το “they just get a lot stronger” δεν μας αρκούσε προφανώς), οι άνθρωποι της Nintendo μας εξήγησαν κυρίως πως λειτουργεί το όλο σύστημα.

Όπως προαναφέρθηκε, τα Pokémon εκείνα που έχουν τη δυνατότητα μίας Mega Evolution είναι συγκεκριμένα. Ο τρόπος που μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτή η εξέλιξη, που διαρκεί μόνο για την κάθε μάχη, είναι να βρει ο παίκτης μία πέτρα εξέλιξης (Mega Stone) και να την κάνει equip στο αντίστοιχο Pokémon. Το πως όλα αυτά μπορούν να ισορροπηθούν και να αποτελέσουν ουσιαστική προσθήκη στο franchise φυσικά δεν το γνωρίζουμε. Αλλά δεν έμεινε και πολύς καιρός ακόμα. Υπομονή.

About Author

Κάνοντας τη ζωή σας δύσκολη από το 1990. Με υπευθυνότητα, ειρωνεία και κυνισμό. Κάνω πολλά. Κυρίως γράφω. Για games και κινηματογράφο κατά προτίμηση.

Leave a Reply

κατασκευή ιστοσελίδων Web and Art Solutions